2FA-veiledning

Hvordan sette opp tofaktorautentisering, og hvor du finner koden din

Zara avatar
Skrevet av Zara
Oppdatert over en uke siden

Tofaktorautentisering (ofte kalt 2FA) er en sikkerhetsmetode der en kode sendes til en enhet som er koblet til en konto via en autentiseringsapp, som for eksempel Authy eller Google Authenticator. Denne koden kreves når en handling utføres på kontoen, for eksempel i forbindelse med et påloggingsforsøk, et uttak eller sending av tips.

Dette er en metode som anbefales på det sterkeste å ta i bruk for å øke kontosikkerheten, og hvis du ikke allerede har gjort det, foreslår vi at du gjør dette umiddelbart. For å starte må du installere en 2FA-app på telefonen eller PC-en (vi anbefalerAuthy) og deretter navigere til Roobet-sikkerhetssiden som du finnerher.

Deretter må du klikke på «Aktiver tofaktorautentisering»-glidebryteren nederst på siden. Når du har klikket på glidebryteren, får du opp en side med en QR-kode som må skannes for å koble Roobet-kontoen din til 2FA-appen du installerte. I tillegg får du en hemmelig gjenopprettingsnøkkel som du bør lagre og ikke dele med noen, da denne kan brukes til å fjerne 2FA fra kontoen din. For å aktivere 2FA på mobilenheten din må du bruke den hemmelige tofaktorkoden du fikk og kopiere/lime denne inn under konfigurasjonsnøkkelen på autentiseringsappen.

Etter å ha skannet QR-koden må du skrive inn koden som vises i appen under «Roobet - (Ditt brukernavn)». Når dette er gjort, skal 2FA være aktivert på kontoen. Du må oppgi denne 2FA-koden for eventuelle uttak, pålogginger eller tips. Koden vil se ut som følger – en ny genereres hvert 30. sekund av sikkerhetsgrunner:

Du kan når som helst sjekke om 2FA er aktivert eller deaktivert ved å sjekke glidebryteren på Kontosikkerhet-siden. Den skal være grønn, som vist i bildet nedenfor: